Hotel-lodgerie

Porto, Portugal: stad van vintage grotten en havens

block
Afbeelding dooram_

Porto is een van de meest geliefde bestemmingen in Portugal, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Deze stad, gelegen aan de noordwestkust van het land, biedt een mix van rijke geschiedenis, prachtige architectuur en heerlijk eten en drinken.

Een van de grootste trekpleisters van Porto zijn de vintage wijnkelders die langs de oevers van de rivier de Douro liggen. Hier kunt u enkele van de beste portwijnen proeven en meer te weten komen over het productieproces. Vergeet niet om een rondleiding te boeken bij een van de beroemde porthuizen, zoals Graham's, Sandeman of Taylor's.

Naast de wijnkelders heeft Porto ook een prachtige oude binnenstad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Wandel door de smalle geplaveide straatjes, bewonder de kleurrijke huizen en bezoek de indrukwekkende kathedraal van Porto. Vergeet niet om de imposante brug Dom Luis I te bewonderen, die de rivier de Douro overspant en een prachtig uitzicht biedt op de stad.

Als u een liefhebber bent van lekker eten, zult u zich in Porto zeker thuis voelen. Probeer de lokale specialiteiten, zoals de beroemde Francesinha-sandwich en de verse zeevruchten in een van de vele restaurants aan de waterkant.

Kortom, Porto is een stad die u niet mag missen tijdens uw reis naar Portugal. Met zijn charmante sfeer, rijke cultuur en heerlijk eten en drinken, zal deze stad u zeker betoveren.

Sponsored by: Hawaii Riviera Club Aqua Park - Families and Couples Only reviews