Hotel-lodgerie

Pamukkale, Turkije: natuurlijke thermale baden en unieke architectonische monumenten

block
Afbeelding doorfredibach

Pamukkale, wat letterlijk 'katoenen kasteel' betekent, is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Turkije vanwege zijn unieke natuurlijke thermale baden en prachtige witte terrassen van kalksteen.

De thermale baden van Pamukkale worden al eeuwenlang gebruikt vanwege hun geneeskrachtige eigenschappen. Het warme mineraalrijke water stroomt langs de terrassen en vormt spectaculaire kalksteenformaties die lijken op een bevroren waterval.

Naast de natuurlijke wonderen biedt Pamukkale ook een schat aan historische en architectonische bezienswaardigheden. Het antieke stad Hierapolis, gelegen bovenaan de terrassen, was ooit een welvarende Romeinse stad en herbergt nog steeds goed bewaarde ruïnes van badhuizen, tempels en theaters.

Vanwege zijn unieke combinatie van natuurlijke schoonheid en historisch erfgoed is Pamukkale een must-see bestemming voor reizigers die Turkije bezoeken. Of je nu wilt ontspannen in de thermale baden, wandelen langs de terrassen of de oude ruïnes wilt verkennen, er is voor elk wat wils in Pamukkale.

Plan vandaag nog je reis naar Pamukkale en laat je betoveren door de magie van dit betoverende Turkse paradijs.

Sponsored by: Pamookkoo SHA Plus+ reviews